Mysig hemmiljö

Som fotograf, oavsett om man fotar mycket på hobbynivå eller om man faktiskt arbetar som fotograf, så får man ofta förfrågningar om fotosessions i folks hemmiljöer. De vill ha proffsbilder i hemmamiljö, kanske för att föreviga barnen när de är små, eller för ett spädbarns första bilder. Det blir allt vanligare.

Ibland är folks hemmamiljöer inte särskilt inbjudande och då står man som fotograf inför ett dilemma. Visst kan man alltid hitta vinklar och sådär, och ibland kan man själv möblera om och fixa till lite. Andra gånger förslår man rakt av att ta fotosessionen någon annanstans och jag personligen, som gör många sådana fotosessioner, brukar bjuda in kunderna till mitt eget hem (som är förträffligt snyggt om jag får säga det själv).

En soffa för alla fototillfällen

Jag har nyligen köpt nya möbler, bland annat en soffa som talar för sig själv. Valet bland soffor kändes som ett omöjligt val, tills jag hittade den soffa jag till slut köpte. Det var kärlek vid första ögonkastet, verkligen! Min soffa är stor nog att rymma en tiomannafamilj men går också att ta söta babybilder i med lite filtar och sådär. Ljuset i vardagsrummet är perfekt på eftermiddagen så jag lägger ofta mina photoshoots då.

Nu förstår jag att ni undrar var den där fantastiska soffan kom från. Jag handlade den på wegot.se och det var lite som att köpa grisen i säcken. Visst såg jag på bilden att den var fin, men jag var inte alls säker på om de var skön. Men det var den, som tur var!

28 Nov 2016

DarkSideDesign Network var en sajt med fokus på foto, film, design, teknik och sociala event. Personerna bakom sajten gjorde unik fotokonst och dokumenterade allt från födslar till dop, bröllop, begravningar, bemärkelsedagar och större evenemang.

Du kan besöka DarkSideDesigns forna ägare på följande personliga hemsidor: johannamarklund.se och fredrikmarklund.se - de finns även här på Facebook.

De personer som tidigare var involverade i DarkSideDesign finns inte längre här, men bloggen hålls igång av en annan fotografi- och designentusiast. Jag kommer att fortsätta leverera inspirerande material som rör allt från fotografi och design till vardag och familjeliv, samtidigt som jag då och då kommer att presentera svenska företag som gör något utöver det vanliga. Det kan egentligen vara vad som helst, men om något gör ett intryck på mig så är sannolikheten stor att du kommer att läsa om det på den här bloggen.

Hoppas att du ska (fortsätta) trivas!

 

"There is only you and your camera. The limitations in your photography are in yourself, for what we see is what we are." - Ernst Haas

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: