Göra hobbyn till levebröd

Att följa sin passion är en dröm för många och för många hobbyfotografer är steget från att ta bilder i hobbysyfte till att göra det på heltid, eller som en sidoverksamhet, en både spännande och skrämmande resa. Om du brinner för fotografi och drömmer om att göra det till din primära (eller sekundära) inkomstkälla så följer här några tips som kanske kan hjälpa dig att ta mod till dig att förverkliga drömmen.

Hitta din nisch

Börja med att identifiera vilken typ av fotografi du brinner mest för. Är det porträtt, landskap, bröllop eller något annat? Att specialisera sig kan hjälpa dig att sticka ut och bygga ett starkt varumärke.

Utveckla ditt portfolio

Bygg upp en imponerande portfölj med dina bästa arbeten. Detta kommer att vara din showreel och en viktig del i din marknadsföring.

Marknadsför dig själv

Använd sociala medier och en välfungerande webbplats för att visa upp ditt arbete och nå ut till potentiella kunder. Dela din passion och skapa stark onlinenärvaro.

Administrativa utmaningar

När ditt fotografiarbete börjar generera inkomst kommer du att stöta på administrativa uppgifter som fakturering och bokföring, vilket kan kännas läskigt. Fakturaförsäljning kan göra det lättare. Genom att sälja dina fakturor kan du snabbt få tillgång till pengar och få hjälp med den administrativa bördan, så att du kan fokusera på det du älskar - fotografering.

Det är ingen enkel resa, men med passion, hårt arbete och rätt strategi kan drömmen om att göra fotograferandet till ditt levebröd bli verklighet. Så ta det första steget och följ din passion - du vet aldrig var den kan leda dig!

20 Sep 2023

DarkSideDesign Network var en sajt med fokus på foto, film, design, teknik och sociala event. Personerna bakom sajten gjorde unik fotokonst och dokumenterade allt från födslar till dop, bröllop, begravningar, bemärkelsedagar och större evenemang.

Du kan besöka DarkSideDesigns forna ägare på följande personliga hemsidor: johannamarklund.se och fredrikmarklund.se - de finns även här på Facebook.

De personer som tidigare var involverade i DarkSideDesign finns inte längre här, men bloggen hålls igång av en annan fotografi- och designentusiast. Jag kommer att fortsätta leverera inspirerande material som rör allt från fotografi och design till vardag och familjeliv, samtidigt som jag då och då kommer att presentera svenska företag som gör något utöver det vanliga. Det kan egentligen vara vad som helst, men om något gör ett intryck på mig så är sannolikheten stor att du kommer att läsa om det på den här bloggen.

Hoppas att du ska (fortsätta) trivas!

 

"There is only you and your camera. The limitations in your photography are in yourself, for what we see is what we are." - Ernst Haas

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: