Ibland hänger det på detaljerna

Jag fotograferar allt, och då menar jag allt! Jag har till och med gjort ett konstverk av bilder på skräp som jag hittat i naturen och det är denna typ av bilder jag lever för. De bilder jag däremot lever PÅ är de som kanske inte alltid är så roliga att ta. Som ett foto på en tårta till ett reklamblad, men det betalar räkningarna om man säger så. En sak som jag har skaffat är ett USB mikroskop och det var först och främst för att jag skulle kunna titta på vissa delar av mina foton i riktigt bra förstoring. Den är ju kopplad till datorn så jag kan se sakerna på skärmen, och det underlättar jämfört med om jag skulle sitta med en lupp eller ett vanligt mikroskop. 

Som en kamera ungefär

Det ser ut som en webbkamera som sitter på ett stativ, och man har inte de där optiska rören man sätter ögonen intill. Man kan zooma med den och på den modellen jag köpte så kan jag förstora upp till 800 gånger, vilket är jäkligt bra. Jag köpte den online, på www.prylstaden.se där de säljer massor av roliga och nyttiga prylar. Och jag ångrar mig inte för ett ögonblick. Jag har dessutom en plan för en serie med bilder tagna med den. Det blir foton av fingeravtryck, och jag tänkte kalla serien med bilder för "Identitet" och se om jag kan ställa ut den på ett galleri. Det vore kul. 

7 Dec 2018

DarkSideDesign Network var en sajt med fokus på foto, film, design, teknik och sociala event. Personerna bakom sajten gjorde unik fotokonst och dokumenterade allt från födslar till dop, bröllop, begravningar, bemärkelsedagar och större evenemang.

Du kan besöka DarkSideDesigns forna ägare på följande personliga hemsidor: johannamarklund.se och fredrikmarklund.se - de finns även här på Facebook.

De personer som tidigare var involverade i DarkSideDesign finns inte längre här, men bloggen hålls igång av en annan fotografi- och designentusiast. Jag kommer att fortsätta leverera inspirerande material som rör allt från fotografi och design till vardag och familjeliv, samtidigt som jag då och då kommer att presentera svenska företag som gör något utöver det vanliga. Det kan egentligen vara vad som helst, men om något gör ett intryck på mig så är sannolikheten stor att du kommer att läsa om det på den här bloggen.

Hoppas att du ska (fortsätta) trivas!

 

"There is only you and your camera. The limitations in your photography are in yourself, for what we see is what we are." - Ernst Haas

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: