Hur funkar en åtelkamera?

En åtelkamera, det är ofta förknippat med jakt. Det är många jägare som sätter upp en åtelkamera för att ha koll på de vilda djuren, för att se var de vistas. Sedan är det även de som sätter upp dem för att studera djuren, exempelvis då man lägger ut åtel, alltså stödfoder. Du kan köpa åtelkamera hos HandlaDigitalt. På handladigitalt.se finns det många bra saker för jägaren och naturintresserade. 

Men hur funkar då en åtelkamera? Det är lite olika beroende på modell så klart, men man kan säga att den fungerar lite som en vanlig kamera, som tar bilder. Dessa bilder tas automatiskt, antingen om något rör sig framför dem, eller då man har ställt in att den ska ta bilder.- 

Smidigt med en åtelkamera

En åtelkamera kan sättas upp ute i skogen, vid en åtel, vid fågelholkar eller på andra ställen där det går djur. Ofta har en sådan här kamera en inbyggd IR-lampa för nattbilder, då blir det svartvita bilder. Det spelar en stor roll vilket märke och vilken modell du bestämmer dig för att köpa. Du bör jämföra de olika funktionerna för varje åtelkamera och sedan jämföra med de behov och krav just du har. 

Du kan som sagt välja en modell som tar bilder då det rör sig framför den, då det finns en sensor som märker av det. Sedan finns det de modeller där du ställer klockslag, då det ska tas bilder.  Resten av tiden är kameran inaktiv. Detta gör man för att spara batteri, spara minne samt att man får koll på olika tidpunkter djur rör sig.

10 Jul 2020

DarkSideDesign Network var en sajt med fokus på foto, film, design, teknik och sociala event. Personerna bakom sajten gjorde unik fotokonst och dokumenterade allt från födslar till dop, bröllop, begravningar, bemärkelsedagar och större evenemang.

Du kan besöka DarkSideDesigns forna ägare på följande personliga hemsidor: johannamarklund.se och fredrikmarklund.se - de finns även här på Facebook.

De personer som tidigare var involverade i DarkSideDesign finns inte längre här, men bloggen hålls igång av en annan fotografi- och designentusiast. Jag kommer att fortsätta leverera inspirerande material som rör allt från fotografi och design till vardag och familjeliv, samtidigt som jag då och då kommer att presentera svenska företag som gör något utöver det vanliga. Det kan egentligen vara vad som helst, men om något gör ett intryck på mig så är sannolikheten stor att du kommer att läsa om det på den här bloggen.

Hoppas att du ska (fortsätta) trivas!

 

"There is only you and your camera. The limitations in your photography are in yourself, for what we see is what we are." - Ernst Haas

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: