Lär känna ljuset

Den som vill bli bra på att fotografera måste lära sig att använda ljus, eller som George Easman har sagt:

"Light makes photography. Embrace light. Admire it. Love it. But above all, know light. Know it for all you are worth, and you will know the key to photography." - George Eastman

Det är just precis så. Det är varifrån ljuset kommer, samt vilken kvalitet ljuset har som är den primära avgörandefaktorn för hur ett fotografi faktiskt kommer att bli.

 

fotosidan.se får vi en liten crash course i hur man mäter ljuset rätt, det är en inspirerande och pedagogisk artikel som inleds såhär:

"Att fotografera är att måla med ljus, som det heter. Låt oss stanna i den metaforen en liten stund: Vad gör man om stråna i penseln sticker åt alla håll och om målarfärgen bara rinner av duken?"

Visst blir man sugen på att läsa mer? Klicka på länken ovan och gör det för vi befinner oss snart i årets ljusaste månad.

 

18 Nov 2016

DarkSideDesign Network var en sajt med fokus på foto, film, design, teknik och sociala event. Personerna bakom sajten gjorde unik fotokonst och dokumenterade allt från födslar till dop, bröllop, begravningar, bemärkelsedagar och större evenemang.

Du kan besöka DarkSideDesigns forna ägare på följande personliga hemsidor: johannamarklund.se och fredrikmarklund.se - de finns även här på Facebook.

De personer som tidigare var involverade i DarkSideDesign finns inte längre här, men bloggen hålls igång av en annan fotografi- och designentusiast. Jag kommer att fortsätta leverera inspirerande material som rör allt från fotografi och design till vardag och familjeliv, samtidigt som jag då och då kommer att presentera svenska företag som gör något utöver det vanliga. Det kan egentligen vara vad som helst, men om något gör ett intryck på mig så är sannolikheten stor att du kommer att läsa om det på den här bloggen.

Hoppas att du ska (fortsätta) trivas!

 

"There is only you and your camera. The limitations in your photography are in yourself, for what we see is what we are." - Ernst Haas

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: