Fotokollektion på CD

Om man arbetar semiprofessionellt, eller kanske helt professionellt, med fotografering så kommer man ofta till frågan hur man ska distribuera sina bilder. Det finaste man kan göra är förstås att trycka upp böcker och album, men det är en kostsam process, särskilt böcker. Man måste vara helt säker på att man kommer att få sålt det man behöver få sålt om man trycker upp fotoböcker.

Digitala samlingar

De flesta använder sig av digitala medier idag, det är billigt, snabbt och effektivt. Själv brukar jag sammaställa en originalskiva med precis den layout och det upplägg jag själv väljer, sedan skickar jag in den för CD pressning hos Skivfabriken. Man får till och med hjälp med originalskivan om man behöver - de är superproffsiga! Resultatet är toppkvalitet, jag har inte blivit missnöjde en enda gång!

Fysiskt album

Jag brukar givetvis göra ett eget album för varje samling, inget slår att kunna bläddra bland fysiska bilder. Som fotograf idag arbetar man sjukt mycket vid datorn, och visst har digitaliseringen öppnat helt nya dimensioner för oss fotografer, men inget slår ändå känslan av ett riktigt album i handen. Kanske för att det är så sällsynt idag? Jag tycker i alla fall att det är tur att man har möjlighet till både och.

Dela med dig

Arbetar du med fotografi själv? Om så än bara på hobbynivå? Hur brukar du packetera fotokollektioner? Håller du med om att ett riktigt, traditionellt album ger bättre känsla än att bläddra vid en dator? Har du några erfarenheter av CD pressning via Skivfabriken? Dela med dig av dina erfarenheter här bland kommentarerna, det är alltid så roligt med andra fotografers input!

 

12 Oct 2016

DarkSideDesign Network var en sajt med fokus på foto, film, design, teknik och sociala event. Personerna bakom sajten gjorde unik fotokonst och dokumenterade allt från födslar till dop, bröllop, begravningar, bemärkelsedagar och större evenemang.

Du kan besöka DarkSideDesigns forna ägare på följande personliga hemsidor: johannamarklund.se och fredrikmarklund.se - de finns även här på Facebook.

De personer som tidigare var involverade i DarkSideDesign finns inte längre här, men bloggen hålls igång av en annan fotografi- och designentusiast. Jag kommer att fortsätta leverera inspirerande material som rör allt från fotografi och design till vardag och familjeliv, samtidigt som jag då och då kommer att presentera svenska företag som gör något utöver det vanliga. Det kan egentligen vara vad som helst, men om något gör ett intryck på mig så är sannolikheten stor att du kommer att läsa om det på den här bloggen.

Hoppas att du ska (fortsätta) trivas!

 

"There is only you and your camera. The limitations in your photography are in yourself, for what we see is what we are." - Ernst Haas

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: