Det här med att ha backup på sina foton

Att ha backup är en självklarhet för en fotograf. Om man inte förstår vikten av att ha effektiv backup på sina bilder automatiskt, så gör man det efter sin första förlust. De flesta av oss har varit där, eller hur? Vi har förlorat foton, eller andra data, på grund av en hårddiskkrasch, en serverkrasch, för att vi glömt spara dem eller någon annan oförutsedd anledning. Det här med att "det händer aldrig mig" gäller verkligen inte - folk förlorar superviktiga  - och älskade - grejer varje dag på grund av felande datorer. Våra datorer är fantastiska på oräkneliga sätt, och har gett oss som fotografer möjligheter som vi för bara något årtioende sedan inte ens kunde föreställa oss, men när de felar kan det vara katastrofalt. Och då har vi ännu bara pratat om förlusten av data för dig som privatperson.

Ännu viktigare för dig med företag

Den som driver ett företag måste vara hundra gånger med medveten och konsekvent med backup. Företagets data måste vara skyddade från allt som kan skada - både yttre som inre faktorer. 

Men hur väljer man backupsystem då? Det finns ju så många olika sätt och metoder att välja mellan!

Well, det är skillnad på dig som privatperson och dig som företagare. Som privatperson kan ett moln räcka, det finns lite olika varianter av dessa som Dropbox, iCloud och Google Drive. Det som sparas i "molnet" går att komma åt med internetuppkoppling och kan därför inte berövas en på grund av en dator- eller hårddiskkrasch. Man köper lagringsplatsen och anpassar utrymmet efter behov. Det är smidigt.

CrinicBackup är överlägset bäst

Som företagare måste man ha något lite mer avancerat, men det får samtidigt inte vara komlicerat. Det bästa backupsystemet för företag på marknaden i dag, enligt min mening, är CronicBackup.

3 May 2016

DarkSideDesign Network var en sajt med fokus på foto, film, design, teknik och sociala event. Personerna bakom sajten gjorde unik fotokonst och dokumenterade allt från födslar till dop, bröllop, begravningar, bemärkelsedagar och större evenemang.

Du kan besöka DarkSideDesigns forna ägare på följande personliga hemsidor: johannamarklund.se och fredrikmarklund.se - de finns även här på Facebook.

De personer som tidigare var involverade i DarkSideDesign finns inte längre här, men bloggen hålls igång av en annan fotografi- och designentusiast. Jag kommer att fortsätta leverera inspirerande material som rör allt från fotografi och design till vardag och familjeliv, samtidigt som jag då och då kommer att presentera svenska företag som gör något utöver det vanliga. Det kan egentligen vara vad som helst, men om något gör ett intryck på mig så är sannolikheten stor att du kommer att läsa om det på den här bloggen.

Hoppas att du ska (fortsätta) trivas!

 

"There is only you and your camera. The limitations in your photography are in yourself, for what we see is what we are." - Ernst Haas

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: