Att jobba som fotograf

Kameran är fotografens redskap för att berätta en historia, förmedla en känsla eller dokumentera en händelse. Fotografen arbetar med bildkomposition, ljus och teknik. Förutom fotografering är en vanlig arbetsuppgift att efterbehandla bilderna i datorn och anpassa dem till olika typer av webbpublicering och tryck.De flesta fotografer är egenföretagare. Fotografens kunder kan vara en reklambyrå, ett företag eller en privatkund. Det är också vanligt att ta frilansuppdrag åt en tidning. Många fotografer arbetar även med rörlig bild. Arbetsuppgifter Grunden i fotografens arbete handlar om bildkommunikation – hur man kommunicerar via bilder och når ut med ett budskap. Fotografen bör ha en förmåga att kunna berätta något med bilden, det är därför bra att vara kreativ och initiativrik. Många fotograferar människor i olika sammanhang och då är det viktigt att ha god social kompetens. Fotografen bör ha lätt för att få kontakt med människor, fånga deras uppmärksamhet och få dem att slappna av.Källa: Alla Studier

Att jobba som fotograf är för många en dröm och det behöver faktiskt inte vara så svårt! Först och främst är det ett intresse för fotografering som är den allra främsta egenskapen man bör ha. Inte alla har en officiell utbildning inom foto eller retuschering. Det går att lära sig på egen hand, eller genom kurser. Starta sedan med enklare varianter av fotograferingsjobb. Vimmelfotograf är ett ypperligt sätt att börja på. Skolfoto är ett annat bra sätt att börja sin karriär som fotograf på! Ha en aktiv hemsida på nätet, som du uppdaterar och där du kan visa dina alster. Se även till att du i början av din karriär har ett annat jobb vid sidan om, så att du inte står utan inkomst. Sedan, välj den genre du gillar, att fotografera inom, då man inte kan vara bäst på allt. Hitta din egen nisch!

14 Feb 2016

DarkSideDesign Network var en sajt med fokus på foto, film, design, teknik och sociala event. Personerna bakom sajten gjorde unik fotokonst och dokumenterade allt från födslar till dop, bröllop, begravningar, bemärkelsedagar och större evenemang.

Du kan besöka DarkSideDesigns forna ägare på följande personliga hemsidor: johannamarklund.se och fredrikmarklund.se - de finns även här på Facebook.

De personer som tidigare var involverade i DarkSideDesign finns inte längre här, men bloggen hålls igång av en annan fotografi- och designentusiast. Jag kommer att fortsätta leverera inspirerande material som rör allt från fotografi och design till vardag och familjeliv, samtidigt som jag då och då kommer att presentera svenska företag som gör något utöver det vanliga. Det kan egentligen vara vad som helst, men om något gör ett intryck på mig så är sannolikheten stor att du kommer att läsa om det på den här bloggen.

Hoppas att du ska (fortsätta) trivas!

 

"There is only you and your camera. The limitations in your photography are in yourself, for what we see is what we are." - Ernst Haas

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: