Arbetsbelysning tillräckligt när du fotar

Många av oss jagar den där perfekta bilden, med dagens sociala platformar så finns det många genvägar att ta till i form av filter som får bilderna att se bättre ut. Men trots all teknik så är det fortfarande ljuset som är den viktigaste komponenten för att lyckas med sin fotografering. För att ta proffsigare foton så behöver man inte köpa lampor som kostar flera tusen utan det går minst lika bra med arbetsbelysning som ger ett kallvit ljus. Arbetsbelysning kan köpas relativt billigt för att sedan montera upp denna på ett stativ. Det kan skilja ganska mycket mellan olika arbetsljus men oftast räcker det gott med arbetsljus med en effektförbrukningen på ca 50 watt.

Speciella LED strålkastare för mer ljus

För den som vill ha de allra bästa lamporna som marknaden har att erbjuda vilket proffsen också använder, rekommenderas s.k LED strålkastare som ersätter de föråldrade tungsten lamporna. Tungsten belysning blir ofta väldigt varm, tar upp mycket plats och drar onödigt mycket ström jämfört med LED strålkastare. Man brukar säga att en femtedel wattstyrka räcker för att en led lampa ska lysa lika starkt som en halogen strålkastare. Detta stämmer överens ganska bra och kan användas som måttstock ifall man inte vet hur många watt man behöver. En stor fördel med led strålkastare men också arbetsbelysning som använder led dioder är att själva storleken på lamporna är betydligt mindre. Detta är en fördel speciellt om man tänkt montera belysningen på mindre ytor där det också är ont om utrymme.

17 May 2017

DarkSideDesign Network var en sajt med fokus på foto, film, design, teknik och sociala event. Personerna bakom sajten gjorde unik fotokonst och dokumenterade allt från födslar till dop, bröllop, begravningar, bemärkelsedagar och större evenemang.

Du kan besöka DarkSideDesigns forna ägare på följande personliga hemsidor: johannamarklund.se och fredrikmarklund.se - de finns även här på Facebook.

De personer som tidigare var involverade i DarkSideDesign finns inte längre här, men bloggen hålls igång av en annan fotografi- och designentusiast. Jag kommer att fortsätta leverera inspirerande material som rör allt från fotografi och design till vardag och familjeliv, samtidigt som jag då och då kommer att presentera svenska företag som gör något utöver det vanliga. Det kan egentligen vara vad som helst, men om något gör ett intryck på mig så är sannolikheten stor att du kommer att läsa om det på den här bloggen.

Hoppas att du ska (fortsätta) trivas!

 

"There is only you and your camera. The limitations in your photography are in yourself, for what we see is what we are." - Ernst Haas

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: